خود انگیزشی درکار
خود انگیزشی مثل بسیای از رفتارهای انسان یک مهارت محسوب میشود. که به طور عموم به صورت ذاتی در افراد یافت نمیشود. اما میتوان تلاش کرد و آن را یاد گفت و تقویت کرد. خود انگیزشی همان طور که از نامش مشخص است به معنای توانایی انگیزه دادن و برانگیختن خود در شرایط سخت و بحرانی است و در واقع روشی برای حرکت رو به جلو است. خود انگیزشی در کار یک موضوع بسیار مهم است که میتواند به افزایش بهرهوری، کاهش استرس و بهبود رضایت شغلی کمک کند.
حال چگونه برای انجام کار انگیزه پیدا کنیم؟
اولین راهکار این است که کارتان را به اهدافتان مرتبط کنید. پس مهترین کاری که میتوانید برای ایجاد انگیزه در کارتان انجام بدهید، فهمیدن دلیل اهمیت کارتان در یک شرکت یا تیم است. برای انجام این کار، شما نیاز به یک ارتباط واضح بین کار روزانه خودتان و اهداف بزرگتر تیم یا شرکتی که در آن فعالیت میکنید دارید. زمانی که درک کنید که چگونه کار روزانه شما به گسترش ابتکار عمل تیم کمک میکند، اغلب دلیل اصلی انگیزهای را میتوانید پیدا کنید که برای انجام کارهای عالی به آن نیاز دارید. تصور کنید که در قسمت راهنمایی و اطلاعات مراجعین در یک شرکت بزرگ دارید کار میکنید، مسئولیت اصلی شما هر روز پاسخگویی به سوالات و کمک به مشتریان است. در ظاهر به نظر نمیرسد این نقش با اهداف بزرگتر شما مرتبط باشد. اما نقش کلیدی دارد. پاسخگویی سریع شما به مشتریان به طور مستقیم به جلب رضایت مشتری میتواند کمک بسیار زیادی کند. مورد بعدی این است که اهداف مختلف برای خودتان تعیین نمایید.
تعیین اهداف کوتاه مدت
تعیین اهداف مهم است؛ اما تنها تعیین یک هدف کافی نیست. برای با انگیزه ماندن اهدافی با موارد عملی خاص تعیین کنید. به عنوان مثال ممکن است هدفتان را در سه سال آینده جذب 100 هزار دنبال کننده در شبکههای اجتماعی تعیین نمایید. اما برای دستیابی به این هدف نهایی، شما باید اهداف کوتاه مدتی هم تعیین کنید تا بتوانید پله پله به آن برسید. پس چیزی که به نظر میرسد این است که هدف بزرگ شما در طی 3 سال آینده این است که 100 هزار فالوئر در اینستاگرام پیدا کنید. اهداف کوتاه مدت شما میتواند این باشد که حداقل یک بار در روز مطلبی را پست کنید و آن مطلب بتواند توجه مخاطب را جلب کند. قدم بعدی این است که 6 سبک مختلف پست را به مدت 2 ماه آزمایش نمایید تا مشخص شود کدام پست بیشترین مخاطب و بیشترین بازدیدکننده را داشته است.
تهیه لیست کارهای روزانه
یک راهکار دیگر برای افزایش انگیزه در کار تهیه لیست کارهای روزانه است. وقتی ندانید چه کاری باید انجام دهید انگیزه داشتن کار خیلی سختی می شود؛ و به خاطر سپردن کارها در ذهنتان هم کافی نیست. بهترین راه برای نظم دادن زندگی، استفاده از ابزارهای مختلف برای لیست کردن کارهای شماست.
تمرکز کاری
سعی کنید چند کار را با هم انجام ندهید. انجام چند کار با هم باعث می شود فکر ما بین دو موضوع کاری به سرعت جابجا بشود. این مقدار تغییر کار ذهنی بازخوردهای منفی زیادی دارد. مثل افزایش خستگی، کاهش بهره وری و قطع تمرکز. بسیاری از ما وقتی بی انگیزه هستیم چند کار را همزمان انجام می دهیم که این طور به نظر برسد که در حال انجام کارهای زیادی هستیم. به جای این کار هر بار روی یک کار تمرکز کنید.
تعلل در کار
تکنیک بعدی این است که تعلل در انجام کارها را متوقف کنید. برای همه ما پیش آمده است که کارها را به تعویق انداخته ایم. اما به تعویق انداختن کار نشانه تنبلی نیست، درست مثل انگیزه. به تعویق انداختن کار از فقدان وضوح در کار نشأت می گیرد.
مبارزه با اهمال کاری
و اما چند راهکار برای مبارزه با اهمال کاری. کار را به قسمت های کوچکتر تقسیم کنید تا در زمان های کوتاه تر بتوانید آن را به سرعت انجام دهید. بنابراین وقتی کاری را تکمیل می کنید حس خیلی خوبی به شما دست می دهد و شما را زودتر به سمت هدف بزرگ تر سوق می دهد. سعی کنید اولویت های خودتان را مشخص نمایید. این کار کمک می کند روی مهمترین کار خودتان متمرکز شوید و کار خودتان را با بیشترین تأثیر تکمیل کنید و از انجام کارهای اضافی و وقت بر پیشگیری نمایید.

برای دریافت بیش از 100 پادکست توسعه فردی اپلیکیشن ایفردوسی را دانلود نمایید.